Coffee industry expands as overseas demand rises
I am a caffeine taker so coffee is necessary for my daliy life and currently going to cafe is one of my hobby. In fact, I had been working at the biggest coffee chain where is US based (maybe you can imagine that...) However, I have never had Burmese coffee...I suppose that it is similar to Vietnamese coffee because of the similar environment...
The Myanmar coffee industry has been developing rapidly in recent years and specialty coffee beans from the country is becoming well-known globally. With higher margins available overseas, more local farmers are raising efforts to improve the quality of their crops so that they meet international standards and that has raised the entire industry to a higher level.
ミャンマーのコーヒー産業は近年急速に発展しており、国の特産品であるコーヒー豆は世界的によく知られるようになってきている。世界で利用可能なより高い割合のマージンとともに、より多くの地方生産者は作物の質を改善するための努力を高めているため、国際的スタンダードになり、高いレベルにまで産業全体が発展した。
Myanmar Coffee Association chairman U Myo Aye said the country’s specialty coffee “is getting acknowledged in the international market” while efforts have been made to sustain production in the local market, where consumption has grown.
国の特産品のコーヒーは、国際市場で認められてきており、その一方で努力が地方市場の生産を持続させ、消費が増えていると、Myanmar Coffee Associationの代表であるU Myo Aye氏は述べた。
“We are trying to increase production for the export market and at the same time cultivating more coffee beans to meet local demand, which comprises the bulk of the market for domestically-produced coffee,” he said.
「我々は輸入市場に製品を増加させそれと同時に地元の需要に合わせコーヒー豆をより多く収穫し、国内生産のコーヒーのための市場のかさを構成していく。」と述べた。
He added that coffee production has improved especially in the last five years and the industry’s value chain from cultivation to market has also developed with technical assistance and help with market access from the United States Agency for International Development (USAID).
コーヒー生産はとりわけ最近5年で改善し、産業のマーケットへのバリューチェーンはUSAIDからの市場アクセスによる支援と、技術援助により発展したと付け加えた。
“We’re now selling coffee from Ywangan in southern Shan State to the US, before 2014, we could not dream of it as the traditional method yielded poor quality beans,” U Myo Aye said, adding that prices ranged from US$4000 to US$10,000 per tonne for specialty coffee.
「我々は今、Ywanganから、アメリカへコーヒーを売っている。2014年以前は、質の低い豆を作り出す伝統的な方法で夢はなかった。」と、U Myo Aye氏は述べた。加えて、特産品のコーヒーの価格は1トンにつき4000USDから10000USDの範囲内で価格がつく。
According to data from the Ministry of Commerce, the country has 49,000 acres of coffee plantations, with 90 percent of them producing Arabica mainly in Shan State and Mandalay Region while Kayin State produces some Robusta. Annual coffee production has hit 8,000 tonnes.
商務省によると、この国には49,000エーカーのコーヒー農園があり、その9割がシャン州とマンダレー地方でアラビカを生産しているのに対し、カイン州はロブスタを生産しています。 年間コーヒー生産量は8000トンに達した。
Myanmar coffee is exported to 16 countries, including the US and Japan.
ミャンマーのコーヒーはアメリカや日本を含む、16か国で輸出されている。
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